Ben in China... - Reisverslag uit Beijing, China van rensa - WaarBenJij.nu Ben in China... - Reisverslag uit Beijing, China van rensa - WaarBenJij.nu

Ben in China...

Door: Rens

Blijf op de hoogte en volg

17 Februari 2005 | China, Beijing

Hier weer een berichtje vanuit Beijing/.China! Iedereen weer bedankt voor alle reacties op deze pagina! Super om ze elke keer te lezen als ik mijn pagina open!
We zitten nu dus in Beijing. We zijn: Ik, Patrick (Duits), Toby (Ausie) en Mathijs ook een Nederlander. We zijn zijn Ma avond om half negen met de trein vanuit Mongolie vertrokken richting China. Voor een rit van 33 uur. Op de kaart lijkt het niet zo lang...Maar de treinen rijden hier niet zo snel als in Ned. Het eerste gedeelte was nog vrij ontspannen. Weer heerlijk kunnen slapen en de volgende ochtend waren we al bij de grens van China aangekomen. Daar met veel moeite een kaartje gekocht voor 5 euro.GOh! Maarja dan had je ook niet echt 1st class kaartjes...Nee lang leven de NS! Met de trein in China gaan is dan ook een hele ervaring! Niet normaal hoe de Chinezen een trein in gaan. niet rustig een kalm zoals in nederland maar echt zo snel mogelijk en allemaal tegelijk! Je moet gewoon vechten om de trein in komen. En omdat ik ineens niet meer de kleinste ben won in...hhahah. En dan zit je in de trein en iedereen vind het dan nodig om te gaan roken/ de grond als asbak en vuilnisbak te gebruiken en na 8 uur treinen verlieten een mwha netjes gezegd een vieze trein.
Na 8 uur dus moeten overstappen op een andere trein. En toen we dachten dat het niet erger kon, was deze trein nog voller dus moesten we de laatste 10 uur staant door brengen. En wat ook zo vaag is is dat de mensen in de trein waarschijnlijk alleen op tv westers mensen gezien hebben en nu inneens in het echie! Dus we waren de grote attractie van de trein...Wel leuk in het begin maar na een tijdje wordt het wel een beetje vermoeiend als er steeds mensen naar je staren..En vooral naar mij omdat ik van dat grappige haar heb... Maar in iedergeval was het wel een mooie ervaring! En om 4 uur in de nacht kwamen we dan eindelijk in ons Hostel aan in Beijing. Een klein goed hostel waar we in een dorm room slapen. Betekent dat er 8 bedden staan...voor maar 4 usd per nacht! Lekker goedkoop dus! En nu dus Beijing aan het bekijken.Vandaag naar de verboden stad geweest. Prachtige Tempels en paleizen..Kan je uren rond lopen..En er zijn overal goedkopen Chineze restaurantjes.Ja wat een stad zeg! En tis ook heerlijk om niet meer in die ongelooflijke kou rond te lopen! Tis hier nu rond het vriespunt. Wel wat anders dan min 32!
Nou dit was het weer even...Ga maar weer eens een noodle soupje scoren.
Jullie horen weer van me! Succes in ned! Ik denk aan jullie...
Kus en Cheers Rens

• 17 Februari 2005 - 09:27

Rinze:

Hoi Rensiepensie! Wat meesterlijk, dat je nu van de NS kan genieten...Ik heb mij inderdaad laten vertellen dat Chinezen over het algemeen niet de meest schone mensen van deze aardkloot zijn! Klopt het ook dat ze overal op de grond roggelen? Wat dat betreft zou dat voor jou niet eens zo gek zijn! Mooi dat je zo´n goed gezelschap hebt..Hey Rens, geniet ervan, maar wees voorzichtig!

• 17 Februari 2005 - 09:30

Stoof:

Hee, Rens, helemaal top wat je aan het doen bent!
    Je geniet ervan dat is duidelijk!
    Dat doet ons goed!
    Ga zo door!!

Groeten,
    Marcel en Irma

• 17 Februari 2005 - 10:00

Jochem:

Hey Rensa,

Als ik achter mn studieboeken zit en even jouw weblog check wordt ik toch redelijk depri hoor! Wat een super mooie verhalen allemaal, lukt het ook een btje om alles vast te leggen op camera?
    En mag je in China idd keihard boeren na het eten of is dat een broodje aap verhaal?
    Cheers
    Jochem

• 17 Februari 2005 - 11:02

Dinand:

`hey rensie alles goed daar zou vast wel zo te lezen in je mailtjes hey even een mededeling ik weet niet wanner jij van plan was om terug te komen of dat al voor de 24e april is maar onze opleiding is een week vervroegd dus we gaan de 18e van april al beginnen ik hoop dat je er wat aan hebt veel plezier nog en ik lees je volgende mail wel weer groetjes laterrrr

• 17 Februari 2005 - 12:14

Jesse De Vries:

Rens Held, heel gaaf om dit te lezen! Misschien wel leuk om te weten; ik vertrek begin april naar Peking voor 3 maanden... Cool dat ik dan van jou zo wat indrukken meekrijg! Best apart toch? Denk maar ff aan me als je door de straten loopt van Beijing "Jesse loopt hier ook straks.." Goeie tijd verder gast! Hoi he, Jesse

• 17 Februari 2005 - 16:06

Rene Stam:

Hallo Rens en alle andere avonturiers. Ik ben ff gauw naar je email adres geweest. ziet er goed uit.
    Als ik meer tijd heb zal ik reageren op je reis.
    Veel succes en plezier. Voorzichtigheid is altijd geboden.

Mvrg.
    Rene

• 17 Februari 2005 - 18:05

Janeck Jansen:

Ey kerel!
    Klinkt echt vet allemaal! hoop dat je nog een leuke tijd tegemoet gaat. Ik ga vanaf maart een paar maandjes naar spanje toe, maar hoop na die tijd weer keer af te spreken.
    veel plezier, groetjes Janeck

• 17 Februari 2005 - 20:57

Jan Willem:

Hoi Rens,

Ouwe Globbetrotter,gaaf dat deze reis doet.Hoewel ik zelf niet zo`n reizer ben naar verre oorden is Rusland een lanmd dat mij wel aansoreekt.In 1984 ben ik ook in de USSR geweest.Ook in Moskou op het rode plein geweest.Een indrukwekkende stad.Naar Rusland zou ik nog wel eens terug willen keren.Om Moskou en st.Petersburg weer eens te zien.
    Ik vroeg me af hoe die transsibirische treinreis is geweest.Werd er nog gestopt onderweg zodat je nog eens wat kon zien of reed de trein maar door?
    Ik hoor het wel.

groetjes,

Jan Willem.

• 18 Februari 2005 - 02:59

Gijs:

Vriend...

Mooie indrukken allemaal, je maakt een hoop mee. Leuk dat je wat reisvrienden hebt gevonden, volgens mij is het leuker om bepaalde dingen niet alleen te hoeven doen(zoals 10 uur staan in een trein).

Dat er naar je wordt gestaard herken ik! Hier ben ik ook bijna overal een kijkbuis... Maar ik meer door mijn piercing, haha. Het wend vind ik en ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik precies hetzelfde doe. Hier in Nepal zijn er zoveel verschillende gezichten, zoveel verschillende mooie mensen... Goed, over een paar weken ga je dat zelf zien.

Wederom veel succes, sterke en plezier de komende tijd!

Groeten en een kus,

Gijs.

• 18 Februari 2005 - 10:40

Sander S:

Hey makker!!
    He, eindelijk heb ik jou site adres gevonden.. duurde een beetje lang, maar ik heb hem nu(sorry daarvoor)

Het ziet er harstikke vet uit .Echt leuk om al die verhaaltjes te lezen.
    Maak er nog maar een hele leuke trip van.. eentje om echt nooit meer te vergeten!!
    NjoY it!!

oja nog ff een klein vraagje.. zijn de vrouwen daar nog mooi genoeg om naar te kijken?? :)

Check you later..
    SAnder

• 18 Februari 2005 - 11:36

Meghan:

Hey Rensje!

Wat ontzettend leuk om je verhalen te lezen en je foto's te bekijken! Ben blij te horen dat je het zo naar je zin hebt, het lijkt me echt een fantastische ervaring. Geniet ervan!

Take care,

Liefs Meghan.

• 18 Februari 2005 - 17:18

Timo:

Hé Rens, ziet er goed uit die reis van je. Wat mij, en ook anderen bezighoudt is hoe je het toch voor elkaar krijgt dat anderen je hotelkosten betalen. Ik hoor het hele reisverhaal wel als je weer in NL bent. Mooie foto's trouwens. Sterkte met het eten met stokjes enne...niet elke avond naar de Mac hè. GvT

• 18 Februari 2005 - 17:50

Margreet:

Heeey!

Whaaa dat klinkt echt superleuk allemaal!! Kben (weer eens ;-)) jaloers op je! Whaha nog leuke chineesjes gezien? Echt leuk volk trouwens! Haha is het echt zo dat ze zo keihard werken allemaal? Jij kunt er nu je er bent natuurlijk makkelijk achter komen..

Nou kspreek je gauw! Kus

• 18 Februari 2005 - 19:47

LOw.:

haha eindelijk kan je van de NS genieten.. geweldig.. voordat je weg ging,, hoorde ik je nog anders praten..!!;).. rens maak er nog een top tijd van he..!! hou van je. kus lois.

• 19 Februari 2005 - 14:34

Gert @ Anja:

hi Rens,geluk met alles tijdens deze reis en veel plezier!

gr uit Diemen

• 19 Februari 2005 - 17:21

Sophie:

Heey Rens! Ik ben echt jaloers op je! Daar kan mijn weekje skieen waarbij ik op de eertse dag een scheurtje mijn knieband skiede niet tegen op!!! Nieuwe collega's zijn ok maar kunnen natuurlijk niet op tegen alle leuke mensen die weg zijn gegaan!

Kus Sophie

• 20 Februari 2005 - 18:08

Maur1:

Zo globetrotter!! Tsjonge Rens, onze grote entertainer weet ons zelfs nog vanaf de andere kant van de wereld te entertainen. Geweldig Rens wat je allemaal aan het ondernemen bent. Zo leuk om jouw verslagen te lezen en op die manier mee te genieten van jouw perikelen aldaar. Zo ben je nog hard aan het werk in het cellencomplex en zo bevind je je op een andere plek op de aardbol.
    Ik kijk uit naar je volgende verslag. Blijf genieten en blijf je verwonderen over al dat gene wat je op je verre paden tegenkomt. Wat ik ook zo prachtig vind is om de reacties te lezen van jouw familie, vrienden, kennissen en coollega's. In feite neem je ons allemaal mee op jouw reis, dus ben je niet helemaal alleen. We denken aan je!!! (Oh ja, misschien raak je nog bekeerd in China en breng je een mooie Aziatische schone mee.....maar ja zover is het nog niet ..eerst nog maar 2 maanden voor de boeg en genieten...genieten en nog eens genieten).
    Gr., Maur1

• 21 Februari 2005 - 16:16

Annemiek:

hi Rens!

Lees net je mail, coel om te horen dat je Beijing zo gaaf vond (dat is het ook, haha!) Maarre jammer dat we elkaar net misgelopen zijn (stom chinees nieuwjaar ook) Enniewee, kheb nog nie helemaal door wat je volgende bestemmingen zullen zijn (nepal???), maar als je weer in de buurt bent eventueel, let me know. En anders doen we dat biertje (zal een paar chinese biertjes importeren) gwoon in het land der kaaskoppen.

ENJOY!!!

Annemieke

• 21 Februari 2005 - 16:50

Carolien:

Super om al je verhalen hier te lezen!Het lijkt net of ik zo zelf ook een klein beetje op reis ben..Hopelijk komen er nog veel meer mooie verhalen en geniet van je leuke tijd daar!! Liefs carolien

• 22 Februari 2005 - 12:14

Patrick:

Hi Rens,
    I am fascinated about your incredible trip through Mongolia to Beijing! And also the great people you met:-)

I have now arrived in Shanghai, and I am quite impressed about all the skyscrapers in this huge city. I have already been working since two days, so I couldn't actually see any of the touristy spots yet, but I guess I will have enough time for that later. My email address is pmarsch@pmarsch.de, if you give me yours and that of Mathijs, then I can send my last trip report to you. I was really great to meet you and share so many travel experiences with you!

Cheers,

Patrick

• 22 Februari 2005 - 15:00

Rens:

Mensen wat is het toch leuk om elke keer weeriets van jullie te lezen!! Echt geweldig dat jullie zo mee leven! ik vermaak me hier nog prima. Ik zal snel weer een verslag en fotoows plaatsen...Goodluck in Ned! Cheers Rens